TEAM NABOLAGSHAGER

Nabolagshager er i oppstart og ekspansjon og trekker til seg mange ressurssterke personer som ser dyrking som en spennende strategi for å bidra til bærekraftig utvikling og grønne arbeidsplasser. Vi jobber hovedsaklig prosjektbasert. Vi er stolte av å være et multikulturelt team med bidragsytere fra Argentina, Danmark, Etiopia, Frankrike, Syria, Litauen, New Zealand, Somalia, Guatemala, Spania og Sverige.

DAGLIG LEDER

Balkong - Helene-7Nabolagshager ble etablert av Helene Gallis etter inspirasjon fra bl.a. TagTomat i København, Capital Growth i London og GrowNYC i New York. Helene fungerer som overordnet prosjektkoordinator og daglig leder. Hun ga ut boka DYRK BYEN! – håndbok for urbane bønder  i 2015, som var Norges første bok om urban dyrking.  Helene har også tatt initiativ til og ledet en rekke urbane dyrkeprosjekter, ofte med et fokus på både sosiale og miljømessige effekter. Fra 2012 til 2015 ledet hun MAJOBO, et nettverk for urban og økologisk dyrking. Helene er utdannet innen bærekraft og kommunikasjon fra Australia, Ecuador, Mexico og Spania,  med fag som byøkologi, samfunnsansvar og systemteori i bagasjen.  Helene har bred internasjonal arbeidserfaring innen bærekraft deriblant Worldwatch Institute og FNs miljøprogram hvor hun bl.a. har jobbet med grønt entreprenørskap og bærekraftig forbruk.

KJERNETEAM

tom erikPRODUKTUTVIKLER, DESIGNER OG SNEKKER TOM ERIK THRONDSEN er vår kreative snekker som ut av gjenbrukte paller, bølgeblikk og mye mer skaper lekre plantekasser og møbler. Tom Erik har lang erfaring med skreddersøm og bygging av helhetlige konsepter, leverer raskt og alltid i høy kvalitet. Dessuten har han en unik evne til å omsette en løs idemyldring til konkrete kvalitetsmøbler som er gjennomført miljøvennlige i sin ressursbruk.

 

 

 

dsc_2737-1REGNSKAPSANSVARLIG ZUFAN AMARE YESHAW: Zufan er damen som gir oss system i sysakene! Hun har høyskoleutdanning innen regnskap og har jobbet med regnskap i 25 år i Etiopia før hun flyttet til Norge i 2007. Hun er også engasjert i demokratiutvikling og frivillig sektor i sitt opprinnelige hjemland og er styremedlem i flere organisasjoner som er engasjert i dette.

 

 

Foto Monica Løvdahl-274VERTINNE FAISA HASSAN OMAR er Nabolagshagers hverdagshelt. Hun hjelper til med å gjøre i stand lokalene til alle kurs og arrangementer, bistår med forefallende resepsjonistoppgaver, sprer godt humør og er et viktig kontaktpunkt ut mot store deler av innvandrerbefolkningen i nabolaget vårt. Faisa er har en universitetsutdannelse innen veterinærkunnskap fra Somalia.

KONSULENTER OG RESSURSPERSONER

Nabolagshager jobber prosjektbasert og har derfor bygd opp et tverrfaglig team av konsulenter og ressurspersoner for å kunne levere komplette tjenester innen et bredt spekter av prosjekter relatert til Nabolagshager.

 

17903377_1925030911076331_3660991872659557490_nHAGEDESIGNER OG GARTNER TATIANA DESÈVES: Tatiana bistår med hagedesign, konseptutvikling og utplanting i våre forskjellige hageprosjekter. Hun har tilleggsutdanning innen permakultur og skolehagepedagogikk, og har lang og variert erfaring innen prosjektkoordinering innen urbant landbruk, hagebruk, medvirkningsprosesser og matbaserte opplevelser og arrangementer.

 

 

gabsKOORDINATOR FORSKNING/INTERNASJONALE SAMARBEIDER GABRIELE SABUNAITE: Gabriele har ansvar for å koordinere en rekke av Nabolagshagers deltakelse i forskjellige nettverk, spesielt forskningsrelaterte prosjekter her til lands, og deltakelse i internasjonale nettverk. I tillegg jobber hun med konseptutvikling av prosjektforslag.  Gabriele har en mastergrad i bærekraftsledelse fra Queens University i Nord-Irland og en bachelor i kulturledelse fra Vilnius University i Litauen. Tidligere har hun jobbet i en årrekke med prosjektledelse i Litauen, Storbritannia (deriblant Nord-Irland), Marokko og Norge, og hun har bl.a. jobbet med prosjektledelse og -koordinering for organisasjoner som Amnesty International og Gruten AS.

kimRÅDGIVER FORSKNING/INTERNASJONALE SAMARBEIDER KIM WEGER: Kim jobber sammen med Gabriele med koordinering av internasjonale forskningsprosjekter samt med kartleggings- og medvirkningsprosesser rundt prosjektene våre i Oslo.  Hun har et spesielt fokus på de sosiale koblingene som urbant landbruk kan skape mellom forskjellige demografiske grupper. Kim er opprinnelig canadisk og har studert statsvitenskap og internasjonale studier ved University of Calgary i Canada.  Kim er også en tidligere skøyteløper som representerte Canada i vinter-OL i 2006, og har i tillegg arbeids- og forskingserfaring fra Ghana og Tyskland.

 

Foto Monica Løvdahl-253

RÅDGIVER INNEN ØKOLOGISK HAGEBRUK NINA BERGE som også er en av våre viktigste kursholdere kan også hyres for å bistå dyrkeprosjektet med løpende gartnertjenester gjennom sesongen. Hun har flere årtier med erfaring fra Oslo og Omegn Økologiske Hagebruksforening / Geitmyra Skolehage bidrar med øko-kompetanse, planteplanlegging, gartnertjenester og kurs relatert til dyrking.

 

 

asmundRÅDGIVER I KJEMI/BIOLOGI ÅSMUND KAUPANG; Åsmund har en ikke-så-smal utdanning innen livsvitenskap og tok en doktorgrad i medisinalkjemi på Farmasøytisk Institutt ved Universitetet i Oslo. Han er opptatt av å øke kontakten mellom forskere og folk som jobber med lokal, bærekraftig og biorasjonell matproduksjon for å kunne dra nytte av hverandres ideer og erfaringer. For tiden jobber han med Nabolagshagers pilotanlegg for akvaponi.

 

 

imageRÅDGIVER BIOMANGFOLDSKARTLEGGING KIRSTEN MARTHINSEN: Kirsten er utdannet biolog og naturforvalter fra NMBU, i tillegg til filosofistudier fra UiT. Hun gjennomfører kartlegginger av biomangfold og økosystemtjenester i urbane dyrkeprosjekter på oppdrag for private og offentlige kunder og bidrar som konsulent på andre prosjekter.

 

 

sunflower-268012RÅDGIVER I GROWTECH OG AQUAPONICS ANDERS SKAUG:  Anders jobber særskilt med aquaponi, hydroponi og aeroponi-løsninger, og har bl.a. vært i USA for å gjennomføre kursing innen akvaponi hos en av verdens ledende aktører innen feltet.Anders har en bachelor i energi og miljø samt studiepoeng fra samfunnsgeografi, og variert arbeidserfaring innen administrasjon.  Han brenner for å finne miljøvennlige løsninger på matproduksjon ved hjelp av teknologi.

 

 

sunflower-268012SKOLEHAGELÆRER OG FORMIDLER ESTRELLA FERNANDEZ: Estrella har en master i biologi og praktisk-pedagogisk utdanning for faglærere. Hun har variert erfaring fra undervisning og formidling av dyrkeprosjekter fra Spania.  Estrella er også flamenco-instruktør og samarbeider med Områdeløft Tøyen på forskjellige prosjekter. I Nabolagshager har hun et særlig ansvar for oppfølging og videreutvikling av dyrkeprosjektet i Urtehagen på Grønland.

 

 

sunflower-268012BIRØKTER KJELL SALBUVIK; Kjell har mange års erfaring med birøkting fra Geitmyra Birøkterlag, og har i en årrekke jobbet med formidling av bienes magiske verden til barn og unge på Geitmyra kommunale skolehager. Han har i tillegg lang erfaring med formidling av urbant landbruk fra Kampen Økologiske Barnebondegård og prosjektsamarbeider med Helene Gallis rundt sommeraktiviteter for barn og unge på Grønland.

 

sunflower-268012RÅDGIVER I BYGGTEKNIKK PIERRE BUENO er utdannet byggingeniør fra ingeniørhøyskolen ENSIACET i Toulouse, Frankrike. Han har jobbet i større infrastrukturprosjekter i England og har i tillegg til ingeniørutdannelsen også en bakgrunn innen permakultur og økologi. I Nabolagshager har Pierre ansvar for å utvikle pilotprosjekt i taklandbruk.

 

 

Kate-Milosavljevic-225x300Produktutvikling: Kate Milosavljevic er opprinnelig fra New Zealand, og jobber som postdoctoral research fellow på The University of Edinburgh, hvor fokuset er en sosialantropologisk tilnærming til birøkting og pollinatorindustrien. Kate bidrar med produktutvikling og jobber med et pilotprosjekt på søm av hageforklær og andre relaterte produkter i samarbeid med somaliske kvinner på Tøyen via Tøyen Unlimited.

 

 

monica med kameraFOTOGRAF MONICA LØVDAHL: Monica er fotograf utdannet fra Emily Carr University of Art+Design i Canada. Hun leverer dokumentasjon av prosjekter. Hun var fotografen ansvarlig for illustrasjonene i boka Dyrk Byen!, og har også levert vakker og engasjerende fotodokumentasjon for aktører som ØkoUka, Miljøpartiet De Grønne og Food Studio.

 

 

13414571_10153879909338533_971335042_nRÅDGIVER INNEN GRØNTMILJØ OG MANGFOLD ABDULWAHAB SAID; Abdulwahab er utdannet agronom fra Somali National University og har hovedfag i plantevitenskap fra NMBU på Ås. I Norge har han jobbet det siste tiåret med menneskerettigheter og migrasjon som rådgiver og mellomleder i NOAS, og har også etablert en yrkesskole som fokuserer på utdanning, menneskerettigheter og bærekraft i den selvstyrte regionen Puntland i nord-Somalia. Tidligere ar han jobbet som anleggsgartner og produksjonsgartner samt som studentmedarbeider i Botanisk Hage. I Nabolagshager bidrar Abdulwahab som rådgiver og prosjektkoordinator for integreringsprosjekter samt som grøntmiljørådgiver på konkrete dyrkeprosjekter.

 

sunflower-268012BLOMSTERDEKORATØR FRØYDIS HAUGE: Frøydis er en av våre viktige kunnskapspartnere på planter, dyrking og dekorasjon. Med bakgrunn som blomsterdekoratør og mangeårig leder av Oslolaget i Det Norske Hageselskap bidrar hun raust med kunnskap og entusiasme i mange sammenhenger, både konkret på kommersielle prosjekter og som bidragsyter på arrangementer o.l.

 

 

sunflower-268012RÅDGIVER I UNGDOMSARBEIDE, INKLUDERING OG GRØNN BYUTVIKLING MAGNUS HØYEM; Magnus har lang erfaring fra barnevern og spesielt fra arbeide rettet mot utagerende ungdom, har bred interkulturell kompetanse og er i tillegg brennende opptatt av miljøvennlige bygg og grønnere byer. Han tar for tiden en mastergrad i miljø og utvikling ved NMBU.

 

facuARKITEKT MNAL FACUNDO ARBOID DIEZ: Facundo er arkitekt MNAL fra Universidad de Mendoza i Argentina.  Han har jobbet i Bybi og Mikrourbanisme AS og jobber til daglig i Context AS. Han har et tematisk fokus på arkitektur og bymøbler som tilrettelegger for urbant biomangfold og pollinatorer, og har bl.a. tegnet bikubene på taket av PWC-bygget i Barcode.

 

 

katja bratsethANTROPOLOG KATJA BRATSETH: Katja fra Stedsantropolog jobber med å avdekke historiene bak hva et prosjekt genererer av sosiale resultater. Hun gjennomfører og systematiserer kvalitative intervjuer. Resultatene av hennes analyser blir bl.a. brukt som grunnlag for prosjektevalueringer. Se rapporten fra Sjakkplassen-prosjektet for et eksempel.

 

sunflower-268012

TILKNYTTEDE MØBELSNEKKERE OG HÅNDTVERKERE: Vi jobber med flere håndtverkere for å kunne levere tjenestene våre. Horten-baserte Justin White, opprinnelig fra Australia, er en erfaren møbelsnekker som jobber i team sammen med Tom Erik ved behov.  Marcus Jansson leder et team erfarne håndverkere fra Miljøfabrikken. Gutta i Miljøfabrikken bidrar med utvikling og snekring av bymøbler som plantebenker og byromsinnslag som sjakkbrikker.

 

Østergro-89Takfarmkonsulenter: Kristian Skaarup, Sofie Brincker og Livia U. Swart Haaland fra ØsterGRO i København, Nordens første takfarm deler sine erfaringer med planlegging og implementering av taklandbruk. Kristian er utdannet landskapsarkitekt fra København Universitet, og Sofie er byplanarkitekt fra samme universitet. Livia var arkitektstudent men takfarmen gjorde at hun endret retning og nå studerer økologisk landbruk og hun er i dag ansvarlig for all dyrking på taket.

Vil du bli en av oss? 

Om du er interessert i å være med i vår pool av konsulenter og gjennomførere, og tilbyr en tjeneste som komplementerer hva resten av oss leverer, kan du sende oss en e-post og fortelle hva du kan bidra med. Vi hører gjerne fra deg!

Praktikanter

Vi har en rekke formelle og uformelle samarbeider med unge talenter. Ta gjerne kontakt om du har en god Nabolagshager-relatert idé du har lyst til å utvikle i samarbeid med oss.

Kursholdere

Gunn Apeland – Nina Berge – Erik Joner – Håkon Mella – Anne Sofie Olstad Hansen –  Annikken Rustad Jøssund – Katti Strømfeldt – Gabriel Bøen m.fl.