SOSIALT & FAGLIG

Nabolagshager er mer enn et firma, vi ønsker også å være en endringsagent og tilrettelegge for samskaping og utvikling av stadig nye møteplasser, prosjekter og smarte løsninger. Dette gjør vi blant annet ved å invitere andre ildsjeler inn i fellesskapet vårt som medlem i foreningen Nabolagshager(fra mars 2016).

Foreningen organiserer også dyrkerelaterte ikke-kommersielle aktiviteter og prosjekter for et bredt publikum.

Ved å melde deg inn i Nabolagshager får du en mengde medlemsfordeler (rabatter, invitasjoner til ukentlige faglige og sosiale arrangementer (hold av tirsdags kveld!) samt tilgang til biblioteket).

Idélab og møteplass

Vi ønsker å kunne invitere inn til workshops, spør-en-ekspert kvelder, idémyldringer, og mye mer – for medlemmer som er interesserte i å være med i fellesskapet vårt. For deg som jobber med å starte et eget grønt foretak kan du også være med i vårt arbeidsfellesskap.

Medlemstirsdag: MØTE-DELE-SMAKE-LESE-SKAPE-LÆRE

Programmet varierer for hver uke, men noen kjerneaktiviteter vi eksperimenterer med er:

  • Dokumentarfilmvisning, en kort eller lang dokumentar relatert til nabolagshager. Kom gjerne med filmønske!
  • Bibliotekdag; ta med ferdigleste bøker, lån med deg nye
  • Workshops, smarte gjør-det-selv løsninger for bybønder.
  • Samskaping. Har du en god idé du vil lufte? Et nytt prosjekt på trappene? En søknad du trenger input til? Legg det fram for de andre medlemmene, og du vil garantert få nye innspill og nyttige synspunkter.
  • Ukens tema. Vi lager, lærer eller diskuterer noe sammen. Kanskje lager vi frøbomber, kanskje får vi besøk av en ugressekspert, eller kanskje har vi en workshop om hydroponisk. Temaet annonseres på forhånd.

Biblioteket

Medlemmer i foreningen Nabolagshager har også tilgang på det stadig voksende fagbiblioteket vårt som fokuserer på dyrking i by, økologisk dyrking, biomangfold i by og kretsløpssmarte strategier. Komplett bokliste ligger her.

Arbeidsfellesskap

Er du i prosess med å starte ditt eget foretak med aktiviteter relatert til Nabolagshager? Medlemmer kan leie kontorplass hos oss for en rimelig penge og til fleksible leievilkår. Ta kontakt om det er aktuelt.  Studenter som jobber med masteroppgaver relatert til Nabolagshager kan også få tilgang til kontorplasser til redusert pris. Er du med i kontorfellesskapet har du også rett til å bruke biblioteket hele utenfor de faste utlånstidspunktene på tirsdagene.

Delesentral

Vi jobber med å få på plass varierte hageredskaper for utlån, en permanent frøbyttestasjon, en frøbombemaskin til felles bruk, og håper å inkludere andre ideer og konsepter etterhvert som vi identifiserer temaer hvor deling og samskaping gjør oss sterkere, og ettersom hvor stort økonomisk spillerom foreningen har.