Nabolagshager er i oppstart og ekspansjon og trekker til seg mange ressurssterke personer som ser dyrking som en spennende strategi for å bidra til bærekraftig utvikling og grønne arbeidsplasser. Nabolagshager jobber prosjektbasert og har derfor bygd opp et tverrfaglig team av konsulenter og ressurspersoner for å kunne levere komplette tjenester innen et bredt spekter av prosjekter relatert til Nabolagshager. Vi er stolte av å være et multikulturelt team med bidragsytere fra hele verden.

BLI KJENT MED OSS

DAGLIG LEDER HELENE GALLIS

dyrkeprosjektet-pa-vaterland-ble-etablert-av-helene-gallis-i-nabolagshager-pa-oppdrag-fra-bymiljoetaten-foto-monica-lovdahlNabolagshager ble etablert i 2013 av Helene Gallis, som er daglig leder og øverste ansvarlig for aktiviteter og prosjekter. Helene har jobbet med bærekraft og samfunnsansvar i Spania, USA, Tyskland og Norge hos renommerte aktører som Worldwatch Institute og FNs utviklingsprogram.  Hun har erfaring fra et bredt felt, deriblant innen bærekraftig produksjon og forbruk, politikkutvikling, entreprenørskap og strategisk kommunikasjon. Hun har fått flere premier for sine grønne og samfunnsnyttige prosjekter, og er en etterspurt foreleser og kursholder. Helene er utdannet innen bærekraft og kommunikasjon fra Australia, Ecuador, Mexico og Spania,  med fag som byøkologi, samfunnsansvar og systemteori i bagasjen. Hun ga ut boka DYRK BYEN! – håndbok for urbane bønder  i 2015, som var Norges første bok om urbane dyrkeprosjekter.

 • Prosjekter: RoofAlive takhager, EdiCitNet, PlaceCity, Cultivating Urban Spaces m.fl.
 • Konsulenttjenester, rådgivning
 • Helene kan kontaktes på helene @ nabolagshager.no
 • LinkedIn

FullSizeRenderRÅDGIVER INTERNASJONALE PROSJEKTER LAURA MARTINEZ IZQUIERDO; Laura kommer fra Spania.  Hun koordinerer porteføljen vår av internasjonale prosjekter, holder i administrative formaliteter og har et særlig ansvar for Horizon2020-programmet, samt koordinering av konsulenter og frilansere som jobber med oss på konkrete prosjekter.  Laura er utdannet biolog fra Spania og har en mastergrad i skog- og naturvern fra Wageningen University i Nederland som også inkluderte et semester ved Høgskolen i Telemark (Bø). Tidligere har hun bl.a. jobbbet som forsker i Panama og som skogrådgiver i Greenpeace Norge.

 • Prosjekter: H2020-søknader, Actors of Urban Change, PlaceCity, EdiCitNet
 • Laura kan kontaktes på laura @ nabolagshager.no
 • LinkedIn profil

adamPROGRAMKOORDINATOR SIRKULÆRØKONOMI/ UNGDOMSPROSJEKTET ADAM CURTIS: Adam er opprinnelig fra USA, og har lang erfaring innen urbant landbruk og entreprenørskap og en mastergrad i bærekraftig utvikling fra Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo.  I Nabolagshager har han hovedansvar for ungdomsprogrammet Oslo Living Lab, som kombinerer entreprenørskap, sirkulærøkonomi og sosial bærekraft. Adam jobber med forretningsutvikling av sirkulære prosjekter og koblingen til ungdomsprosjektet vårt, deriblant oppsirkulering av plast- og matavfall, og bidrar ellers med intern prosjektkoordinering, outreach til samarbeidspartnere i Europa og USA, og med søknadsskriving.  Adam koordinerer dessuten frilansere og praktikanter.

 • Prosjekter: Oslo Living Lab, entreprenørskap, kompostering, plastprosjekt, praktikanter.
 • Adam kan kontaktes på adam @ nabolagshager.no

kate

SENIORRÅDGIVER/ FORSKER KATE MILOSAVLJEVIC; Kate er opprinnelig fra New Zealand, men har bodd i en årrekke i Norge – i tillegg til flere andre land. Hun har en doktorgrad i sosialantropologi, og har hatt post-doc forskningsopphold i både Scotland og Irland. I Nabolagshager jobber hun med forskjellige forskningsprosjekter hvor hun bidrar med kompetanse om søknadsprosesser, forskningsetikk, og måling av kvalitativ og kvantitativ effekt av prosjektene våre.  Kate jobber også som førsteamanuensis ved Oslo Metropolitan University (OsloMet), er knyttet til University of Edinburgh som forsker, og er en akademisk engelsk språkvask konsulent – i tillegg til å imponere med allsidig dyrking-, matlagings- og drikkeproduksjonskunnskaper.

 • Kate er p.t. i barselpermisjon.
 • LinkedIn

me portrate with sheep high res copyAGROØKOLOGISK RÅDGIVER NATALIE KEENE; Natalie er en energisk og kunnskapsrik australsk økolog med et særlig smittende engasjement basert på bunnsolide kunnskaper. Hun har masterstudier i agroøkologi fra NMBU i tillegg til en variert CV innen miljøarbeid og formidling.

 • Prosjekter: ungdomsprosjekter, RoofAlive takhageprosjekter
 • LinkedIn

idil_norveç_gardenerAGROØKOLOGISK RÅDGIVER IDIL AKDOS; Idil er opprinnelig tyrkisk og studerer til en mastergrad i agroøkologi på NMBU, og har tidligere bl.a. drevet en takhage på et kjøpesenter i Tyrkia og drevet med miljøundervisning i Thailand. Hun har en bachelorgrad i molekylærbiologi og genetikk.

 • Prosjekter: ungdomsprosjekter, RoofAlive takhageprosjekter
 • LinkedIn

kimRÅDGIVER INTERNASJONALE SAMARBEIDER KIMBERLY (KIM) WEGER: Kim jobber sammen med Gabriele med koordinering av søknader til internasjonale prosjekter samt med kartleggings- og medvirkningsprosesser rundt prosjektene våre i Oslo.  Hun har et spesielt fokus på de sosiale koblingene som urbant landbruk kan skape mellom forskjellige demografiske grupper. Kim er opprinnelig canadisk og har studert statsvitenskap og internasjonale studier ved University of Calgary i Canada.  Kim er også en tidligere skøyteløper som representerte Canada i vinter-OL i 2006, og har i tillegg arbeids- og forskingserfaring fra Ghana og Tyskland.

 • Kim er p.t. i barselpermisjon.
 • Prosjekter: EdiCitNet, Actors of Urban Change
 • LinkedIn

gabsRÅDGIVER INTERNASJONALE SAMARBEIDER GABRIELE SABUNAITE: Gabriele er en av våre prosjektbaserte konsulenter og bidrar med koordinering av søknader, særlig opp mot østeuropeiske samarbeidsaktører.  Gabriele har en mastergrad i bærekraftsledelse fra Queens University i Nord-Irland og en bachelor i kulturledelse fra Vilnius University i Litauen. Tidligere har hun jobbet i en årrekke med prosjekter i Litauen, Storbritannia (deriblant Nord-Irland), Marokko og Norge, og hun har bl.a. jobbet med prosjektledelse og -koordinering for organisasjoner som Amnesty International og Gruten AS. Gabriele er opprinnelig fra Litauen.

 • Prosjekter: EEA grants, Actors of Urban Change
 • Gabriele kan kontaktes på gabriele @ nabolagshager.no
 • LinkedIn

23782165_1753001324712611_990209802_nRÅDGIVER, FORRETNINGSUTVIKLING, RÉMY TSARATSIRY; Remy har en bakgrunn fra marinfag fra sitt hjemland Madagaskar, har bygd på med en mastergrad i miljøteknologi ved UiS og holder for tiden på med en master i Innovasjon og Entreprenørskap ved UiO ved siden av jobbing hos Nabolagshager. Med en bred miljøfaglig bakgrunn og en forståelse for markedsanalyser og innovasjonsprosesser bidrar Remy inn i flere forskjellige prosjekter samt forretningsutvikling av Nabolagshager og våre under-prosjekter.

 • Prosjekter: forretningsutvikling, H2020 SME instrument, RoofAlive takhager
 • Remy kan kontaktes på remy @ nabolagshager.no
 • LinkedIn

vebjornRÅDGIVER, TAKLANDBRUK, VEBJØRN STAFSENG; Vebjørn jobber deltid med takfarmprosjektet vårt Tak for Maten ved siden av masterstudier i agroøkologi ved NMBU og deltidsarbeid som forskerassistent i Cultivating Urban Spaces for NMBU. Han har jobbet som gårdsmedarbeider ved flere økologiske bondegårder i Frankrike, og har også en bachelor i kultur og kommunikasjon.

 • Prosjekter: takhagen «Tak for Maten», Cultivating Urban Spaces.
 • Vebjørn kan kontaktes på vebjorn @ nabolagshager.no
 • LinkedIn

dsc_2737-1REGNSKAPSANSVARLIG ZUFAN AMARE YESHAW: Zufan er damen som gir oss system i sysakene! Hun har høyskoleutdanning innen regnskap og har jobbet med regnskap i 25 år i Etiopia før hun flyktet til Norge i 2007. Hun er også engasjert i demokratiutvikling og frivillig sektor i sitt opprinnelige hjemland og er styremedlem i flere organisasjoner som er engasjert i dette.

Foto Monica Løvdahl-274VERTINNE FAISA HASSAN OMAR er Nabolagshagers hverdagshelt. Hun hjelper til med å gjøre i stand lokalene til alle kurs og arrangementer, bistår med forefallende resepsjonistoppgaver, sprer godt humør og er et viktig kontaktpunkt ut mot store deler av innvandrerbefolkningen i nabolaget vårt. Faisa er har en universitetsutdannelse innen veterinærkunnskap fra Somalia.

PRAKTIKANTER 2019

Vi har en rekke formelle og uformelle samarbeider med unge talenter og forskjellige forskningsinstitusjoner. Er du interessert i å være praktikant hos oss, kan du enten følge med i sosiale medier når vi utlyser nye praktikantplasser, eller du kan ta kontakt med oss med din idé. Isåfall er det viktig at du forbereder deg godt og har en tydelig idé til hvordan du kan bidra til å løse våre prosjektutfordringer med dine bidrag.

Ta kontakt med Adam Curtis for videre spørsmål ang praksisplasser.

sunflower-268012PRAKTIKANT, DIGITAL TJENESTEUTVIKLING, DANEE FENG; Danee er diplomstudent i tjenestedesign ved Arkitektur- og Designhøgskolen (AHO) i Oslo. Hun hjelper oss å utforske digitale brukerflater for å fasilitere økt, og bedre, bruk av grønne byrom som takhager.  Danee er opprinnelig fra Kina, og i studiene sine har hun et særlig fokus på sosial bærekraft i grønn byutvikling.

 • Prosjekt: digital plattform for RoofAlive

Clara Julia ReichPRAKTIKANT, FORSKNINGSASSISTENT, CLARA REICH; Clara har en variert bakgrunn som forskningsassistent og prosjektmedarbeider innen bærekraft fra universiteter og organisasjoner i hjemlandet Tyskland. Hun har en bachelor i kultur- og bærekraftsvitenskap, og studerer til en mastergrad i bærekraftig utvikling fra Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo.

 • Prosjekt: PlaceCity.
 • Ta kontakt med Clara på clara @nabolagshager.no

dsharpPRAKTIKANT, ARRANGEMENTER OG KOMMUNIKASJON, DANA SHARP; Dana bidrar med utvikling av kommunikasjonsaktiviteter, særlig mtp våre eksterne arrangementer.  Dana er fra USA, har en bachelor i International Studies, og har også bodd og studert i Sør-Korea og Finland. For tiden studerer hun til en mastergrad i bærekraftig utvikling fra Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo.

 • Ta kontakt med Dana på dana @nabolagshager.no

1611CH-HearIt15412PRAKTIKANT, GRØNNE FORRETNINGSMODELLER, ØYVIND SUNDET; Øyvind hjelper oss med å utvikle og teste ut forretningsmodeller, med et særlig fokus på kretsløpssmart innovasjon i samarbeid med ungdomsprosjektet vårt Oslo Living Lab. Øyvind bidrar også med å strukturere arrangementsplanlegging. Han har variert erfaring fra prosjektledelse i kreative industrier, har en bachelor i administrasjon og ledelse og studerer til en mastergrad i bærekraftig utvikling fra Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo.

 • Ta kontakt med Øyvind på oyvind @ nabolagshager.no

ANDRE FRILANSERE/ KONSULENTER

Ved utvalgte oppdrag samarbeider vi med konsulenter som til daglig jobber for seg selv eller som konsulenter med en bred portefølje av oppdragsgivere.

_MG_0008ILLUSTRATØR OG GRAFISK DESIGNER VICTOR PAIAM; Victor er opprinnelig fra Spania. Han har en kunstutdannelse fra San Telmo University i Malaga og et personlig engasjement for miljøvern og permakultur. Victor har lang erfaring innen illustrasjoner av botanikk og dyreliv, illustrasjoner av bærekraftig livsstil og utvikling av visuell identitet for miljørelaterte initiativer og organisasjoner.

17903377_1925030911076331_3660991872659557490_nHAGEDESIGNER OG GARTNER TATIANA DESÈVES: Tatiana bistår med hagedesign, konseptutvikling og utplanting i våre forskjellige hageprosjekter. Hun har tilleggsutdanning innen permakultur og skolehagepedagogikk, og har lang og variert erfaring innen prosjektkoordinering innen urbant landbruk, hagebruk, medvirkningsprosesser og matbaserte opplevelser og arrangementer.

 

sunflower-268012LANDSKAPSARKITEKT MNLA ELISABETH MARTENS FALCK-PEDERSEN; Elisabeth bistår med konseptutvikling og design av takhager. Hun er utdannet Landskapsarkitekt fra NMBU og masteroppgaven hennes handlet om bruk av takflater til grønne tak.

DSC_4216 kopi-31BIRØKTER KJELL SALBUVIK; Kjell har mange års erfaring med birøkting fra Geitmyra Birøkterlag, og har i en årrekke jobbet med formidling av bienes magiske verden til barn og unge på Geitmyra kommunale skolehager. Han har i tillegg lang erfaring med formidling av urbant landbruk fra Kampen Økologiske Barnebondegård og prosjektsamarbeider med Helene Gallis rundt sommeraktiviteter for barn og unge på Grønland.

sunflower-268012BLOMSTERDEKORATØR FRØYDIS HAUGE: Frøydis er en av våre viktige kunnskapspartnere på planter, dyrking og dekorasjon. Med bakgrunn som blomsterdekoratør og mangeårig leder av Oslolaget i Det Norske Hageselskap bidrar hun raust med kunnskap og entusiasme i mange sammenhenger, både konkret på kommersielle prosjekter og som bidragsyter på arrangementer o.l.

Foto Monica Løvdahl-253

RÅDGIVER INNEN ØKOLOGISK HAGEBRUK NINA BERGE som også er en av våre viktigste kursholdere kan også hyres for å bistå dyrkeprosjektet med løpende gartnertjenester gjennom sesongen. Hun har flere årtier med erfaring fra Oslo og Omegn Økologiske Hagebruksforening / Geitmyra Skolehage bidrar med øko-kompetanse, planteplanlegging, gartnertjenester og kurs relatert til dyrking.

 

VIL DU BLI EN AV OSS?

Om du er interessert i å være med i vår pool av konsulenter og gjennomførere, og tilbyr en tjeneste som komplementerer hva resten av oss leverer, kan du sende oss en e-post og fortelle hva du kan bidra med. Vi hører gjerne fra deg!