Nabolagshager er i oppstart og ekspansjon og trekker til seg mange ressurssterke personer som ser dyrking som en spennende strategi for å bidra til bærekraftig utvikling og grønne arbeidsplasser. Nabolagshager jobber prosjektbasert og har derfor bygd opp et tverrfaglig team av konsulenter og ressurspersoner for å kunne levere komplette tjenester innen et bredt spekter av prosjekter relatert til Nabolagshager. Vi er stolte av å være et multikulturelt team med bidragsytere fra hele verden.

DAGLIG LEDER HELENE GALLIS

dyrkeprosjektet-pa-vaterland-ble-etablert-av-helene-gallis-i-nabolagshager-pa-oppdrag-fra-bymiljoetaten-foto-monica-lovdahlNabolagshager ble etablert av Helene Gallis etter inspirasjon fra bl.a. TagTomat i København, Capital Growth i London og GrowNYC i New York. Helene fungerer som overordnet prosjektkoordinator og daglig leder. Hun ga ut boka DYRK BYEN! – håndbok for urbane bønder  i 2015, som var Norges første bok om urban dyrking.  Helene har også tatt initiativ til og ledet en rekke urbane dyrkeprosjekter, ofte med et fokus på både sosiale og miljømessige effekter. Fra 2012 til 2015 ledet hun MAJOBO, et nettverk for urban og økologisk dyrking. Helene er utdannet innen bærekraft og kommunikasjon fra Australia, Ecuador, Mexico og Spania,  med fag som byøkologi, samfunnsansvar og systemteori i bagasjen.  Helene har bred internasjonal arbeidserfaring innen bærekraft deriblant Worldwatch Institute og FNs miljøprogram hvor hun bl.a. har jobbet med grønt entreprenørskap og bærekraftig forbruk.

KJERNETEAM

FullSizeRenderEVENTKOORDINATOR OG RÅDGIVER INTERNASJONALE PROSJEKTER LAURA MARTINEZ IZQUIERDO; Laura kommer fra Spania. Hun koordinerer interne og eksterne arrangementer, og jobber sammen med Gabriele og Kim med internasjonale prosjekter. Laura er utdannet biolog fra Spania og har en mastergrad i skog- og naturvern fra Wageningen University i Nederland som også inkluderte et semester ved Høgskolen i Telemark (Bø). Tidligere har hun bl.a. jobbbet som forsker i Panama og som skogrådgiver i Greenpeace Norge.

sunflower-268012SENIORRÅDGIVER/ FORSKER KATE MILOSAVLJEVIC; Kate er opprinnelig fra New Zealand, men har bodd i en årrekke i Norge – i tillegg til flere andre land. Hun har en doktorgrad i sosialantropologi. I Nabolagshager jobber hun med forskjellige forskningsprosjekter og bidrar med kompetanse om kvalitativ og kvantitativ effekt av prosjektene våre.  Kate jobber også deltid for Oslo Metropolitan University (HiOA) og University of Edinburgh med forskningsprosjekter.  – i tillegg til å imponere med allsidig dyrking-, matlagings- og drikkeproduksjonskunnskaper.

dsc_2737-1REGNSKAPSANSVARLIG ZUFAN AMARE YESHAW: Zufan er damen som gir oss system i sysakene! Hun har høyskoleutdanning innen regnskap og har jobbet med regnskap i 25 år i Etiopia før hun flyttet til Norge i 2007. Hun er også engasjert i demokratiutvikling og frivillig sektor i sitt opprinnelige hjemland og er styremedlem i flere organisasjoner som er engasjert i dette.

Foto Monica Løvdahl-274VERTINNE FAISA HASSAN OMAR er Nabolagshagers hverdagshelt. Hun hjelper til med å gjøre i stand lokalene til alle kurs og arrangementer, bistår med forefallende resepsjonistoppgaver, sprer godt humør og er et viktig kontaktpunkt ut mot store deler av innvandrerbefolkningen i nabolaget vårt. Faisa er har en universitetsutdannelse innen veterinærkunnskap fra Somalia.

gabsRÅDGIVER FORSKNING/INTERNASJONALE SAMARBEIDER GABRIELE SABUNAITE: Gabriele har ansvar for å koordinere en rekke av Nabolagshagers deltakelse i forskjellige nettverk, spesielt forskningsrelaterte prosjekter her til lands, og deltakelse i internasjonale nettverk. I tillegg jobber hun med konseptutvikling av prosjektforslag.  Gabriele har en mastergrad i bærekraftsledelse fra Queens University i Nord-Irland og en bachelor i kulturledelse fra Vilnius University i Litauen. Tidligere har hun jobbet i en årrekke med prosjeker i Litauen, Storbritannia (deriblant Nord-Irland), Marokko og Norge, og hun har bl.a. jobbet med prosjektledelse og -koordinering for organisasjoner som Amnesty International og Gruten AS. Gabriele er opprinnelig fra Litauen.

kimRÅDGIVER FORSKNING/INTERNASJONALE SAMARBEIDER KIM WEGER: Kim jobber sammen med Gabriele med koordinering av internasjonale forskningsprosjekter samt med kartleggings- og medvirkningsprosesser rundt prosjektene våre i Oslo.  Hun har et spesielt fokus på de sosiale koblingene som urbant landbruk kan skape mellom forskjellige demografiske grupper. Kim er opprinnelig canadisk og har studert statsvitenskap og internasjonale studier ved University of Calgary i Canada.  Kim er også en tidligere skøyteløper som representerte Canada i vinter-OL i 2006, og har i tillegg arbeids- og forskingserfaring fra Ghana og Tyskland.

23782165_1753001324712611_990209802_nRÅDGIVER, FORRETNINGSUTVIKLING, RÉMY TSARATSIRY; Remy har en bakgrunn fra marinefag fra sitt hjemland Madagaskar, har bygd på med en mastergrad i miljøteknologi ved UiS og holder for tiden på med en master i Innovasjon og Entreprenørskap ved UiO ved siden av jobbing hos Nabolagshager. Med en bred miljøfaglig bakgrunn og en forståelse for markedsanalyser og innovasjonsprosesser bidrar Remy inn i flere forskjellige prosjekter samt forretningsutvikling av Nabolagshager og våre under-prosjekter.

mahsa2RÅDGIVER, GRØNNE TAK, MAHSA ATEFEH; Mahsa har nylig gjennomført en mastergrad i natur-, helse- og miljøvern ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Mastergraden hennes fokuserte på grønne tak i Oslo og dokumenterte 17 forskjellige ekstensive tak og sammenliknet forskjellige egenskaper ved takene som temperaturreduksjon for bygg, forskjellige vegetasjonstyper og vannhåndteringskapasitet. Mahsa har også en mastergrad og en bachelorgrad fra Iran, og arbeidserfaring fra hjemlandet innen klima og vannforurensing.

sunflower-268012RÅDGIVER, TAKLANDBRUK, KRISTINA ALME GARDLI; Kristina jobber deltid med takfarmprosjektet vårt Tak for Maten. Til daglig holder hun på med en mastergrad i plantevitenskap ved NMBU. Fra før av har hun en bachelor i biokjemi og flere års erfaring fra forskning innen helsesektoren. Hun har også arbeidserfaring fra produksjonsgartneriet på Botanisk Hage og som AKS assistent.

sunflower-268012RÅDGIVER, TAKLANDBRUK, ADAM CURTIS; Adam er fra USA, hvor han har jobbet med en rekke prosjekter innen urbant landbruk, skolehager og dyrkeformidling i Nashville, Tennessee. Han jobber deltid med takfarmprosjektet vårt Tak for Maten. Til daglig holder han på med en mastergrad i bærekraftig utvikling fra Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo.

sunflower-268012RÅDGIVER, TAKLANDBRUK, VEBJØRN STAFSENG; Vebjørn jobber deltid med takfarmprosjektet vårt Tak for Maten ved siden av masterstudier i agroøkologi ved NMBU. Han har jobbet som gårdsmedarbeider ved flere økologiske bondegårder i Frankrike, og har også en bachelor i kultur og kommunikasjon.

_MG_0008ILLUSTRATØR OG GRAFISK DESIGNER VICTOR PAIAM; Victor er opprinnelig fra Spania. Han har en kunstutdannelse fra San Telmo University i Malaga og et personlig engasjement for miljøvern og permakultur. Victor har lang erfaring innen illustrasjoner av botanikk og dyreliv, illustrasjoner av bærekraftig livsstil og utvikling av visuell identitet for miljørelaterte initiativer og organisasjoner.

17903377_1925030911076331_3660991872659557490_nHAGEDESIGNER OG GARTNER TATIANA DESÈVES: Tatiana bistår med hagedesign, konseptutvikling og utplanting i våre forskjellige hageprosjekter. Hun har tilleggsutdanning innen permakultur og skolehagepedagogikk, og har lang og variert erfaring innen prosjektkoordinering innen urbant landbruk, hagebruk, medvirkningsprosesser og matbaserte opplevelser og arrangementer.

sunflower-268012AGROØKOLOGISK RÅDGIVER NATALIE KEENE; Natalie er en energisk og kunnskapsrik australsk økolog med et særlig smittende engasjement basert på bunnsolide kunnskaper. Hun har masterstudier i agroøkologi fra NMBU i tillegg til en variert CV innen miljøarbeid og formidling.

sunflower-268012LANDSKAPSARKITEKT MNLA ELISABETH MARTENS FALCK-PEDERSEN; Elisabeth bistår med konseptutvikling og design av takhager. Hun er utdannet Landskapsarkitekt fra NMBU og masteroppgaven hennes handlet om bruk av takflater til grønne tak.

sunflower-268012PROSJEKTMEDARBEIDER SANELA BEGOVICH; Sanela er opprinnelig fra Bosnia. Hos Nabolagshager bidrar hun bl.a. som kreativt ansvarlig for byromsprosjektet vårt med miniatyrhager.

 

EKSTERNE KONSULENTER

Ved utvalgte oppdrag samarbeider vi med konsulenter som til daglig jobber for seg selv eller som konsulenter med en bred portefølje av oppdragsgivere.

DSC_4216 kopi-31BIRØKTER KJELL SALBUVIK; Kjell har mange års erfaring med birøkting fra Geitmyra Birøkterlag, og har i en årrekke jobbet med formidling av bienes magiske verden til barn og unge på Geitmyra kommunale skolehager. Han har i tillegg lang erfaring med formidling av urbant landbruk fra Kampen Økologiske Barnebondegård og prosjektsamarbeider med Helene Gallis rundt sommeraktiviteter for barn og unge på Grønland.

sunflower-268012BLOMSTERDEKORATØR FRØYDIS HAUGE: Frøydis er en av våre viktige kunnskapspartnere på planter, dyrking og dekorasjon. Med bakgrunn som blomsterdekoratør og mangeårig leder av Oslolaget i Det Norske Hageselskap bidrar hun raust med kunnskap og entusiasme i mange sammenhenger, både konkret på kommersielle prosjekter og som bidragsyter på arrangementer o.l.

Foto Monica Løvdahl-253

RÅDGIVER INNEN ØKOLOGISK HAGEBRUK NINA BERGE som også er en av våre viktigste kursholdere kan også hyres for å bistå dyrkeprosjektet med løpende gartnertjenester gjennom sesongen. Hun har flere årtier med erfaring fra Oslo og Omegn Økologiske Hagebruksforening / Geitmyra Skolehage bidrar med øko-kompetanse, planteplanlegging, gartnertjenester og kurs relatert til dyrking.

katja bratsethANTROPOLOG KATJA BRATSETH: Katja fra Stedsantropolog jobber med å avdekke historiene bak hva et prosjekt genererer av sosiale resultater. Hun gjennomfører og systematiserer kvalitative intervjuer. Resultatene av hennes analyser blir bl.a. brukt som grunnlag for prosjektevalueringer. Se rapporten fra Sjakkplassen-prosjektet for et eksempel.

tom erikPRODUKTUTVIKLER, DESIGNER OG SNEKKER TOM ERIK THRONDSEN er vår kreative snekker som ut av gjenbrukte paller, bølgeblikk og mye mer skaper lekre plantekasser og møbler. Tom Erik har lang erfaring med skreddersøm og bygging av helhetlige konsepter med høy estetisk kvalitet. Dessuten har han en unik evne til å omsette en løs idemyldring til konkrete kvalitetsmøbler.

sunflower-268012SAMFUNNSPSYKOLOG ANDRÉS SANHUEZA; Andrés er chilensk og utdannet som samfunnspsykolog, en spesialisering innen psykologi som ser på individet men også omgivelsene når man skal diagnostisere og behandle en pasient eller løse en vanskelig situasjon. Andrés har bl.a. jobbet med denne metodikken i traumebehandling av flyktninger.

sunflower-268012KRETSLØPSRÅDGIVER LARS MICHAEL HEKTOEN; Michael har en master i industriell økologi fra NTNU og bachelorstudier innen fornybar energi som gjør han vel forberedt til å jobbe med helhetlige bærekraftprosjekter.  Michael jobber deltid med prosjektet «closing the loop» hvor vi ser på kretsløpsstrategier for kompost, næring og mat i kvartalet vårt og bidrar også inn på en rekke Nabolagshager-aktiviteter.

13414571_10153879909338533_971335042_nRÅDGIVER INNEN GRØNTMILJØ OG MANGFOLD ABDULWAHAB SAID; Abdulwahab er utdannet agronom fra Somali National University og har hovedfag i plantevitenskap fra NMBU på Ås. I Norge har han jobbet det siste tiåret med menneskerettigheter og migrasjon som rådgiver og mellomleder i NOAS, og har også etablert en yrkesskole som fokuserer på utdanning, menneskerettigheter og bærekraft i den selvstyrte regionen Puntland i nord-Somalia. Tidligere ar han jobbet som anleggsgartner og produksjonsgartner. I Nabolagshager bidrar Abdulwahab som rådgiver og prosjektkoordinator for integreringsprosjekter samt som grøntmiljørådgiver på konkrete dyrkeprosjekter.

sunflower-268012

MØBELSNEKKERE OG HÅNDTVERKERE: Vi jobber med flere håndtverkere for å kunne levere tjenestene våre.  Marcus Jansson leder et team erfarne håndverkere fra Miljøfabrikken. Gutta i Miljøfabrikken bidrar med utvikling og snekring av bymøbler som plantebenker og byromsinnslag som sjakkbrikker.

monica med kameraFOTOGRAF MONICA LØVDAHL: Monica er fotograf utdannet fra Emily Carr University of Art+Design i Canada. Hun leverer dokumentasjon av prosjekter. Hun var fotografen ansvarlig for illustrasjonene i boka Dyrk Byen!, og har også levert vakker og engasjerende fotodokumentasjon for aktører som ØkoUka, Miljøpartiet De Grønne og Food Studio.

sunflower-268012RÅDGIVER I GROWTECH OG AQUAPONICS ANDERS SKAUG:  Anders jobber særskilt med aquaponi, hydroponi og aeroponi-løsninger, og har bl.a. vært i USA for å gjennomføre kursing innen akvaponi hos en av verdens ledende aktører innen feltet.Anders har en bachelor i energi og miljø samt studiepoeng fra samfunnsgeografi, og variert arbeidserfaring innen administrasjon.  Han brenner for å finne miljøvennlige løsninger på matproduksjon ved hjelp av teknologi.

asmundRÅDGIVER I KJEMI/BIOLOGI ÅSMUND KAUPANG; Åsmund har en ikke-så-smal utdanning innen livsvitenskap og tok en doktorgrad i medisinalkjemi på Farmasøytisk Institutt ved Universitetet i Oslo. Han er opptatt av å øke kontakten mellom forskere og folk som jobber med lokal, bærekraftig og biorasjonell matproduksjon for å kunne dra nytte av hverandres ideer og erfaringer. For tiden jobber han med Nabolagshagers pilotanlegg for akvaponi.

 

VIL DU BLI EN AV OSS?

Om du er interessert i å være med i vår pool av konsulenter og gjennomførere, og tilbyr en tjeneste som komplementerer hva resten av oss leverer, kan du sende oss en e-post og fortelle hva du kan bidra med. Vi hører gjerne fra deg!

PRAKTIKANTER

Vi har en rekke formelle og uformelle samarbeider med unge talenter. Ta gjerne kontakt om du har en god Nabolagshager-relatert idé du har lyst til å utvikle i samarbeid med oss.