SOMMERJOBB MED NABOLAGSHAGER -INFO OG SØKNADSSKJEMA

Nb sommerjobben er kun åpen for elever ved Hersleb Videregående Skole.

1) OM SØKNADEN

Les nøye igjennom hele søknaden. Print ut og fyll ut direkte på arket (SKRIV TYDELIG!!), eller på baksiden av arket, stift sammen arkene, og lever til miljøarbeiderne i glassrommet.  Frist for innlevering er mandag 28. Mai klokken 12:00, og vi gjennomfører intervjuer med de relevante kandidatene 28.-30. mai og tar en avgjørelse snarlig etter dette.

KRAV TIL SØKER

 • være elev ved Hersleb Videregående Skole i 2018.
 • Det er ikke nødvendig å ha erfaring med hagearbeid eller arrangementer.
 • Det er ikke nødvendig å ha gode karakterer, men det er viktig at du har lite fravær.
 • Vi ser etter personer som er oppriktig engasjerte og ikke redde for å jobbe.
 • Må møte opp punktlig og utføre alle arbeidsoppgaver man blir bedt om.

2) PERSONLIG INFORMASJON

Fornavn                                                                     Etternavn

 

Kjønn                                                                          Fødselsdato

Adresse

Telefonnummer

E-post adresse                                                             Sjekker du e-post daglig?  (Ja __) / (Nei __)

Navn og telefonnummer til foresatte:

Klasse på Hersleb VGS og navn på kontaktlærer:

 

3) FORTELL OM DEG SELV

(fyll ut på baksiden av arket. NB skriv så vi lett kan forstå håndskriften din! Om du vil skrive på pc så kan du stifte fast svar-arkene dine til arkene fra oss).

 • Har du noe erfaring fra frivillig arbeid, for eksempel elevråd, fotballag, leksehjelp, moské, røde kors, eller kanskje fra å passe mange søsken eller hjelpe besteforeldrene dine med handling? Hvis ja, fortell om hvorfor du har valgt å gjøre dette, og hvilke oppgaver og ansvar du har hatt.
 • Hva er tre ting med deg selv som du er stolt av og som du tror vil gjøre deg til en god medarbeider hos Nabolagshager?
 • Å jobbe hos Nabolagshager kan til tider være fysisk veldig slitsomt. Det kan være tunge løft, repetitive arbeidsoppgaver, du vil bli svett og skitten, måtte forholde deg til jord, insekter, meitemark, regnvær og stekende sol og allikevel ikke skape dårlig stemning og få jobben gjort. Kan du fortelle litt om hvordan du vil holde ditt eget og andres humør oppe?
 • Hvilke uker er du tilgjengelig for jobbing? Sett ring rundt de ukene du planlegger å være i Oslo, og kryss over de ukene hvor du er bortreist.

21          22          23          24          25          26          27          28          29              30          31           32          33          34          35

4) ALLERGIER

Har du noen allergier det er viktig at vi vet om og tar hensyn til? Sett kryss og fyll inn informasjon. Dette påvirker ikke hvem vi velger å ansette, men er viktig å vite for så sikre liv og helse.

(__) Matallergier, isåfall hvilke:

(__) Pollenallergi, isåfall hvilke planter:

(__) Allergi mot bi- og vepsestikk, isåfall hvilken alvorlighetsgrad:

(__) Andre allergier, isåfall hvilke:

5) TILLATELSE TIL BRUK AV FILM OG FOTO – KREVER UNDERSKRIFT AV FORELDRE OM DU ER YNGRE ENN 18 ÅR GAMMEL.

En viktig del av jobben er å fortelle om hva vi gjør i sosiale medier. Vi trenger derfor din signatur på at du tillater at film/foto med deg publiseres på nett og eventuelt i andre kanaler.

(__) Jeg har ikke fylt 18 år                      ELLER                               (__) Jeg har fylt 18 år

(__) JA, jeg godkjenner at film og foto med meg kan brukes i sommerjobb-prosjektet og av Nabolagshager.

Signatur søker:

Om du er under 18 år må en forelder/foresatte signere også:

(__) JA, jeg er foreldre/foresatte til søkeren godkjenner at film/foto av mitt barn kan brukes i sommerjobb-prosjektet og av Nabolagshager.

Signatur forelder/ foresatte:

6) REFERANSE FRA LÆRER

Finn en lærer eller miljøarbeider ved Hersleb som kjenner deg godt og som kan gi ærlige tilbakemeldinger på den du er. Vi ser ikke etter perfekte personer, men folk som er ærlige, arbeidsomme, har lyst til å lære og ikke er redde for å jobbe.

TIL LÆREREN:

Skriv direkte på arket, på baksiden, eller send på e-post til post@nabolagshager.no.

Fornavn på lærer

Etternavn på lærer

Er du faglærer eller kontaktlærer for eleven?

Hvor lenge har du kjent eleven?

Fortell oss kort om hvordan du opplever eleven med tanke på motivasjon, punktlighet, fravær, samarbeidsevne, disiplin i klasserommet, respekt for medelever og lærere, sosiale egenskaper og evne til å håndtere feedback.

 

 

 

Vi vil ringe referansene til de aktuelle kandidatene. Hva er telefonnummeret ditt, og når på dagen passer det best at vi ringer?

 

 

 

_______________________________________________

7) OM NABOLAGSHAGER

 Nabolagshager er Oslos urbane senter for dyrking, byøkologisk innovasjon og grønt nærmiljøengasjement, etablert 2013. Vi er sosialentreprenører som kombinerer  kommersielle tjenester, kurs og nettverksaktiviteter med sosiale prosjekter som har dyrking i sentrum. Vårt fokus er på det ultraurbane; forgrønning og forskjønning der asfalten dominerer.  Vi holder til i Schweigaards gate 34C på Grønland. Les mer om oss på www.nabolagshager.no og følg oss på www.facebook.com/nabolagshager og Instagram @nabolagshager.

Nabolagshager er et internasjonalt firma, medarbeiderne våre er fra ca 15 land. Noe av kommunikasjonen vil derfor foregå på engelsk.

8) INFORMASJONSDAG

Lurer du på hvem vi er, vil du bli kjent med arbeidsoppgavene eller prøve deg som gartner? Torsdag 24. mai organiserer vi dugnad ved plantekassene i Urtehagen på Grønland (ved moskeen i Motzfeldts gate).. Dette er en god anledning til å bli kjent med oss og til å vise oss ditt engasjement! Vi er tilstede fra kl 18-20. For mer informasjon, se www.facebook.com/urtehagen

9) OM JOBBEN

Vi ser etter personer som er engasjerte og positive, som tar utfordringer på strak arm, ikke er redde for å ta i et tak og jobbe hardt når det trengs, som liker å jobbe i team og er interesserte i å være med på å gjøre nærmiljøet vårt grønnere. Du behøver ikke ha gode karakterer eller ha arbeidserfaring fra før, men du må ha en referanse fra en lærer som kjenner deg godt og vet hvordan du er som person.

Lønn er 165,- pr time, og utbetales etter avsluttet sesong (slutten av august).

ARBEIDSOPPGAVER:

 • Diverse hagearbeid, både såing, vanning, høsting
 • Delta på opplæring og workshops i arbeidstiden
 • Hjelpe til med å planlegge og gjennomføre arrangementer
 • Andre forefallende oppgaver
 • De fleste arbeidsoppgavene finner sted på Grønland, enkelte dager vil arbeidet være andre steder i indre Oslo.
 • Mesteparten av arbeidet er i grupper, men det vil også være enkeltdager hvor du har eneansvar for å gjennomføre enkle oppgaver, som vanning.

ARBEIDSTID

Frem til skoleferien starter vil du jobbe en halv dag i uka, som regel onsdag ettermiddag og/eller søndags ettermiddag. Fra skoleferiens start er arbeidsdagen fra 11-14, to dager pr uke.  Arbeidsdagene kan variere noe men dere får beskjed god tid i forveien, og noen dager vil det være arrangementer som gjør at arbeidstiden er på ettermiddag/tidlig kveld.

FRAVÆR OG FRI

Ved sykefravær må du ringe dagens mentor og si ifra før arbeidsdagen starter, og du må dra til legen og få sykemelding som leveres så snart du er tilbake på jobb. Forsentkomming ut over ti minutter aksepteres ikke, da starter vi arbeidsdagen uten deg og du får ikke lønn for denne dagen. Ved ubegrunnet fravær, dårlig arbeidsinnsats eller manglende samarbeidsevner kan du få sparken, og jobben går heller til en annen kandidat som kan være en positiv bidragsyter og kollega. Vi forventer at alle jobber like mye, uansett om man faster eller ikke. Alle får fri på Eid.

10) VEIEN VIDERE

Fra sommerens deltakere vil vi rekruttere noen av de mest engasjerte ungdommene til å fortsette å jobbe med oss 1 ettermiddag i uken gjennom høst og vinter. Vi samarbeider også med eksterne firmaer innen grønne bransjer som ser etter motiverte medarbeidere og gjerne rekrutterer blant de som har jobbet hos oss og som har vist en genuin interesse for planter, miljø og grønn byutvikling. Kanskje ender du opp som fast ansatt hos oss fra neste sommer av, når vi skal lage takhager over hele Oslo. En sommerjobb hos oss kan derfor være et steg på vei til fast arbeid og en spennende og givende karriere.

 

Alle får en referanse etter endt sommerjobb