BYROMSMØBLER – REFERANSEPROSJEKTER

BYROMSMØBLEMENT, Kaare Berg Stiftelsen

15271237_1852904074944180_1886035303_o

Spesialdesignet bakgårdsmøbel som kombinerer plantekasse med selvvanningsløsning og integrert sittemøbler. Gjennomført i gjenbruksbølgeblikk og tre.

 

 

 

GATEINSTALLASJON, Oslo Kommune 

2016-09-18-17-33-18Installasjon i forbindelse med European Mobility Week 2016, utviklet for å skape et selfie-vennlig og fargerikt eksempel på bilfritt byliv. Gjennomført i malte og beplantede gjenbruksmøbler.

 

 

 

 

 

 

 

PLANTEKASSER, Spiselig by Horten

SPISELIG BY HORTEN‘Spiselig by’ er et prosjekt igangsatt av Transition Town Horten og inspirert av ‘incredible edible’ bevegelsen i Storbritannia.  De offentlige dyrkeprosjektene er motivert av å skape møteplasser på tvers og inviterer flyktninger og lokale folk til dyrke- og matrelaterte aktiviteter. Nabolagshager har levert selvvannende plantekasser til prosjektet.

 

 

BALKONGINNREDNING I VISNINGSLEILIGHET, Barcode

Tom Erik-7842 – KopiPå oppdrag fra Oslo S Utvikling og Røisland & Co har vi vært engasjert for å gi balkongen i en visningsleilighet i et av tårnene i Dronning Eufemias gate 37 et visuelt løft gjennom spesialbygging av plantekasser og beplanting av utvalgte planter tilpasset værforholdene på en balkong i niende etasje et steinkast fra Oslofjorden.

 

 

POP-UP BYROM: FutureBuilt konferansen 2016

futurebuilt2

Foto: FutureBuilt

I forbindelse med konferansen ble Sehesteds plass omgjort til et byrom og minglearena for å representere forskjellige bylivsstrategier, med bl.a. bymøbler og plantekasser fra Nabolagshager, planteutdeling fra Gartneriet på Bygdøy, og sykkelverksted fra SKO sykkelkjøkkenet Oslo.

 

 

 

 

 

 

 

BYROMSPROSJEKT: Eufemias Hage / Oslo S Utvikling / Norwegian Icons 

eufemias hage 2

Tilleggsleveranse på plantekasser med humle og  til i Dronning Eufemias gate til åpningen av det kombinerte visningssenteret for Eufemias Hage og Norwegian Icons Concept Store.

TAKHAGE: Rema1000 Hovedkontor

rema1000Selvvannende plantekasser/ takhagemøblement beplanter med urter, grønnsaker og pollinatorvennlige blomster. Kasser bygd i 100% gjenbruksmaterialer. Plantekassene er del av et større prosjekt hvor det også er etablert bikuber på takterrassen. Snekringen av kassene er levert av Miljøfabrikken og bikuber samt løpende tilsyn leveres av Bieffekten.

 

 

 

BYROMS- OG INTERØRPROSJEKT: Eufemias Hage / Oslo S Utvikling

DSC_0587For visningssenter for nytt leilighetskompleks i Bjørvika, design og bygging av plantekasser, beplantning samt innvendig dekorasjon med hengende planter, såkalte ‘kokedamaer’. Målet med plantekassene var å gi et mykere inntrykk av leilighetsbygget som en kontrast til ‘kalde’ og upersonlige omgivelser i Dronning Eufemias gate / Barcode.  Gjennomført i samarbeid med Norwegian Icons.

 

INTERIØRPROSJEKT: Norway Designs

norway designsTil utstillingsvindu i Norway Designs flagship butikk i Stortingsgata leverte vi kokedamaer.

Josefin Johansson Studio var ansvarlige for vindusdekorasjonen.

 

 

 

BYROMS- / SOSIALT PROSJEKT: Sjakkplassen, for Bymiljøetaten i Oslo Kommune

Foto Monica Løvdahl-80-70Prosjektledelse for byutviklings/møteplassprosjekt. SJAKKPLASSEN er en møteplass, sjakklubb og nabolagshage for alle, beliggende i Vaterlandsparken mellom Akerselva og Spektrum. Et temporært prosjekter som utforsker inkluderende byutvikling, resirkulering og urbant landbruk med gratis utlån av XL utendørs sjakk, og frodige dyrkekasser med urter og grønnsaker. Kassene brukt i prosjektet er en videreutvikling av tradisjonelle pallekarmer, med eget vannreservoir som letter vedlikeholdsbyrden. les mer om de selvvannende kassene her. Prosjektet er utviklet av Helene Gallis i med bymøbler levert av Miljøfabrikken (NO) og TagTomat (DK).

 

WP_20150801_012RÅDGIVNING: Keyserløkka Øst Borettslag

Rådgivning i forbindelse med etablering av felles pallekarmprosjekt i borettslaget.

 

 

Fugelli_Urtehagen-9BYROMS- / SOSIALT PROSJEKT: Urtehagen på Grønland 

Prosjektledelse for nabolagshageprosjekt på Grønland. Samarbeidsprosjekt med Bydel Gamle Oslo, Barne- Ungdoms og Familiedirektoratet, Miljøverndepartementet/ Framtidens Byer, Oslo Kommune Bymiljøetaten og Mat- og Landbrukdsdepartementet.

 

DSC00908SKOLEHAGE: Drøbak Økohage

Prosjektutvikling (tidlig fase) for skolehageprosjekt ved Drøbak Montessori Skole med integrert utendørs kjøkken og utendørs klasserom. Hageplanlegging, kontakt med sponsorer og media.

 

 

Hagecrew-14SOSIALT PROSJEKT: Gamle Oslo Hagecrew

Initiativtager til sommerjobbprosjekt i Bydel Gamle Oslo 2014-2015, hvor ungdommer jobbet med forskjellige lokale hageprosjekter samt med digital kommunikasjon og informasjonsspredning. Et samarbeidsprosjekt med GatekunstAkademiet, Sparebankstiftelsen, Bydel Gamle Oslo og Barne- Ungdoms- og Familiedirektoratet. Se http://www.hagecrew.no.

 

tv2BYROMSPROSJEKT: Parkens Grøde

Rådgivning for offentlig dyrkeprosjekt i Vøienvolden Park på Sagene, som er et permakulturbasert nabolagshageprosjekt i samarbeid med Bymiljøetaten, entusiaster i nabolaget samt nærliggende borettslag.

 

Geitmyra-24SOSIALT PROSJEKT: Vahl Skoles Planteklubb

Prosjektansvar for ferieprogram hvor barneskolebarn fra Grønland i Oslo opplever, og inspireres av, økologiske hageprosjekter over hele Oslo. Ideer og inspirasjon fra ekskursjoner blir brukt i skoleaktiviteter og for å trigge andre nabolagshageprosjekter. Et samarbeide med Vahl Skole og Bydel Gamle Oslo.

BYROMSPROSJEKT: Munchs Hager

Prosjektleder for nabolagshageprosjekt på Grønland i samarbeid med Sparebankstiftelsen / Munch i 150 bestående av 100 opphøyde kjøkkenhagebed kombinert med visuelle elementer fra Munchs kunst.  Gjennomført som en del av ungdomsprosjektet Gamle Oslo Hagecrew i samarbeid med GatekunstAkademiet.

Utvalgte referansearrangementer og aktiviteter

POP-UP RESTAURANT OSLO KULTURNATT/ OSLO ÅPNE HUS
Koordinering av en-kvelds arrangement på Sjakkplassen / Vaterlandsparken, med bålkos og varm mat. Les mer:

PLANTEBYTTEMARKED 2015 og 2016
Organisering, promo/kommunikasjon og gjennomføring av stort plantebyttemarked i forbindelse med Søndagsmarkedet i Brenneriveien (Blå), i samarbeid med KuMa Oslo.

FRIE FRØ BYTTEMARKED 2015 og 2016
Gratis, utendørs, byttemarked for frø arrangert i samarbeid med dyrkeprosjektet Parkens Grøde, hvor over 800 frøposer byttet eiere i løpet av noen hektiske timer.

DYRKEKURS FOR INNVANDRERKVINNER

4-dagers kurs med fokus på grunnleggende kunnskaper i dyrking i byen, Hands-on med dyrkeaktiviteter og ekskursjoner for å få en god visuell forståelse for hvilke hensyn man må ta mht dyrking i Norges korte sesong.

FRA JORD TIL BORD – DOKUMENTARFILMKVELDER I MATHALLEN
Månedlige dokumentarfilmvisninger i Mathallen Oslo. Fokus på nye filmer fra Europa og USA som viser grasrotengasjement og gode prosjektideer innen urbant landbruk.

Foredrag, panelsamtaler og debatter om urban dyrking

Helene Gallis holder jevnlig foredrag og innlegg om urbant landbruk, om projekterfaringer på tvers av skandinavia, og om de sosiale verdiene ved dyrkebaserte grønne møteplasser i byen.

integrUTVALGTE FOREDRAG, DEBATTER OG ARRANGEMENTER

Folkehelsekonferansen, Bjørvikakonferansen, NMBU/Vitensenteret på Ås, Oslo Vegetarfestival, Eat Your City CPH, Oslo Kommune Bymiljøetaten, Fylkesmennene i Sør-Trøndelag, Hordaland, Rogaland og Buskerud, Hagemessen, Hageselskapet (lokal- og fylkeslag), Trondheim Kommune, Oikos Sør-Trøndelag, Green Drinks Oslo, Lillestrøm Kulturhus, Larvik Kulturhus, Natur og Ungdoms sommerleir og forskjellige lokallag av Miljøpartiet de Grønne.

Se også LinkedIn profil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s