– Nyheter i biblioteket

I løpet av sommeren har vi fyllt på med nye bøker i biblioteket vårt. Biblioteket er tilgjengelig for alle som er medlemmer. Her er noen av nyhetene:

cdgaxx5xeaauc-vTagTomat – vejen til grønne fællesskaper – Mads Boserup Lauritsen (DK) 

Nabolagshager har i flere år samarbeidet med TagTomat i København, og har også skrevet et kapittel i denne boka – som er en blanding av en inspirasjonsbok og en gjør-det-selv bok som viser deg hvordan du går fram for å skape grønne fellesskaper midt i byen. Særlig oppskriftene på å lage TagTomat sine selvvannende plantekasser viser hvordan man kan få til enkle og smarte løsninger som koster lite og er miljøvennlige.

skillnadenstradgard_omslag_litetSkillnadens trädgård – ett ekologiskt trädgårdsskafferi – Sara Bäckmo (SE)

Sara fulgte drømmen og kjøpte en rødmalt stuga på landet i Sverige. I løpet av et par år har hun forvandlet et gjengrodd vilniss til en fantastisk kjøkkenhage. Underveis har hun blogget om alle eksperimenter, og i denne boken samler hun de viktigste rådene sine. Boken er levende og engasjerende skrevet, både som praktisk håndbok og som lesetips for dagdrømmere som ønsker seg

thefarmontheroof-anastasiacoleplakisThe farm on the roof – Anastasia Cole Plakias (US)

Boken forteller historien om etablering og drift av takfarmen Brooklyn Grange, og hvordan det har gått fra en visjonær idé til en bærekraftig bedrift, hvor man ikke har gjort kompromisser på de grunnleggende verdiene. Undertittelen til boken sier mye: «What Brooklyn Grange Taught Us About Entrepreneurship, Community, and Growing a Sustainable Business». Nyttig både for de som drømmer om takfarmer, og de som ønsker å skape bærekraftige arbeidsplasser.

1692483_1467954571

Naturen ind i byen – Boe Sallingboe (DK)

Alle balkonger kan forvandles til grønne oaser. I denne boken viser Boe Sallingboe deg hvordan du kan skape et frodig grønt rom ut av balkongen din. Det er også egne tips for deg som har en nordvendt og forblåst balkong – det er håp for alle, selv om ikke alt av planter vil trives der. Boken er lekkert illustrert med inspirerende bilder fra bybalkonger og byterasser.

61xrwb7yyul-_sx258_bo1204203200_Aquaponic gardening – Sylvia Bernstein (US)

Denne boka er en komplett gjør-det-selv bok for å sette i gang med aquaponics, kombinert grønnsaksdyrking og fiskeoppdrett. Boka gir en ryddig gjennomgang av hva du må tenke på rundt både vekster- og fiske-elementene, og hvordan du kobler det sammen og drifter systemet.

konsten-att-odlaKonsten att odla det omöjliga – Peter Englander (SE)

Et solid oppslagsverk som forteller deg alt om å dyrke det du trodde var umulig å dyrke her i Norden, for eksempel fiken, vindruer og oliven. Hvordan kan du skape et lokalklima som er egnet for disse vekstene, hvordan du overvintrer dem, og du får lære av både suksesser og tabber forfatteren har gjort.

51rvkhwxqjl-_sx258_bo1204203200_The Organic Gardener’s Handbook of Natural Pest and Disease Control, A Complete Guide to Maintaining a Healthy Garden and Yard the Earth-Friendly Way – Fern Marshall Bradley (US)

Å dyrke økologisk – uten kjemisk-syntetiske sprøytemidler er ikke alltid lett. Man har ingen lettvinte løsninger når det oppstår et problem, men må tenke systematisk, helhetlig og jobbe strukturet med forebygging. Boken dekker dette, men også hvordan du finner ut hva som er i veien med hagen din – og hvordan du kan rydde opp i problemene på økologisk vis.