– Bedre bomiljø med felles plantekasser

I sommer har Nabolagshager igangsatt et spennende boligsosialt prosjekt hvor vi etablerer felles plantekasser i utvalgte kommunale bygårder på Tøyen i Oslo. Prosjektet er støttet av DNB Sparebankstiftelsen og Områdeløft Tøyens tilskudd for bomiljø.

Hovedsamarbeidspartner for prosjektet er boligkontoret i Bydel Gamle Oslo samt Leieboerforeningen. Sammen jobber vi for å teste ut forskjellige metodikker for å skape tryggere oppvekstvilkår spesielt for barn i kommunale boliger, ved å skape aktiviteter på fellesområdene. Vi tror at felles lavterskel aktiviteter gjør at naboer letter blir kjent med hverandre – og at naboer som kjenner hverandre også i større grad bryr seg om hverandre og nabolaget sitt.  Vi baserer oss på erfaringer fra mange tilsvarende prosjekter i kommunale leiegårder og boligsosialt arbeide i Danmark.

I løpet av sommeren har vi gjennomført en rekke dugnader og aktiviteter som har bidratt til masse positivt engasjement på tvers av bakgrunn.

Noen glimt fra aktivitetene:

DSC_0841

20160527_193002

DSC_1119

DSC_1349

 

DSC_1521

DSC_1416

DSC_1636

DSC_1654

2016-08-19 12.19.45