– Inspirasjonskveld for borettslag

 

Tomater på taket av sykkelskuret, salat i vinduskarmene i trappeoppgangen, pallekarmer med krydderurter ved fellesgrillen, spirerom i vaskekjelleren eller felles hønsegård? Stadig flere borettslag etablerer også egne hagelag og frukthager på fellesområdene og gir trangbodde byboere mulighet til utforske dyrking av mat, selv når man ikke har en egen hage. Felles dyrkeprosjekter i borettslag gir bybarn en mulighet til å lære om hvor maten kommer fra, og vi voksne får et godt påskudd for å bli kjent med hverandre. Nå vil Nabolagshager inspirere borettslaget ditt!

I vår lanserer Oslo Kommune en ny tilskuddsordning for dyrkeprosjekter i borettslag. Nå kan du samle styret i borettslaget eller engasjerte naboer til en inspirasjonskveld hos Nabolagshager hvor vi viser hvordan DIN bakgård kan forvandles til en spiselig oase. Vi viser konkrete eksempler fra inn- og utland på bakgårder som har gjennomgått en skikkelig transformasjon, viser deg hva du bør ta hensyn til og løsninger som passer forskjellige budsjetter, fra enkle møbler bygd i gjenbruksmaterialer til lekre skreddersydde løsninger i eksklusive materialer. Vi fokuserer dog alltid på å gjøre gode miljøvalg for dere mht materialer, planter og jord.

IMG_3908Vi kan også skreddersy forslagene utifra kart og bildedata fra deres bakgård, hvor borettslaget gjerne kan bidra med å tilgjengeliggjøre bilder i forkant.

Vi legger spesielt vekt på solide løsninger som krever lite vedlikehold og vanning.  Våre plantekasser leveres med selvvanningspatenter som gjør at de kan gå uten vanning i ukesvis av gangen, selv midtsommers.  Dette gjør vi fordi det er vår erfaring at entusiasmen for et felles dyrkeprosjekt fort faller om manglende vanning gjør at det ser vissent og stusselig ut, og hvis samtalen rundt grønnsakene handler mer om hvem som skal vanne neste gang.  Dessuten gir vi deg innspill til hvordan du skal få tak i god kvalitetsjord, ivareta miljøhensyn og andre tips og triks for bedre felles dyrking.

Inspirasjonskvelden koster 2500,- og det er plass til inntil 20 deltakere. Opplegget varer i 1,5-2 timer, avhengig av hvor mange spørsmål og innspill deltakerne har. Om du senere bestiller plantekasser o.l. fra oss for over 10 000,- vil du få kostnaden trukket fra i rabatt.

For å booke deres inspirasjonskveld, velg dato nedenfor og gjennomfør betalingen via betalingsløsningen. (kommer)

WP_20150801_21_49_59_Pro