– Lær å dyrke dine egne grønnsaker, kurs på Holmlia

Ikhra, Momina og Khulud høster markjordbær i Bjørvika foto Maria S Bernt

Bydel Søndre Nordstrand er en av de grønneste bydelen i Oslo og at dyrkeprosjekter er en del av identiteten i bydelen, vises tydelig for eksempel i musikkvideoen «Mitt Nabolag» med den lokale musikkhelten Danny Maroc som starter med et besøk i parsellhagen på Holmlia.

I vinter har nærmiljøgruppen «Bærekraftige Liv»fått sin egen gruppe på Holmlia og det er mye entusiasme rundt å skape gode nabolag som samtidig invitere inn til brobyggende aktiviteter som gjør omgivelsene triveligere. En av aktivitetene, er å sette opp nybegynnerkurs i dyrking som både øker kunnskapen om dyrking hos folk flest, og skaper en møteplass for folk med liknende interesser.

Kurset er et grunnleggende og praktisk kurs for deg som vil prøve deg som bybonde for første gang. Du lærer om hva som passer å dyrke på lite plass og som er lett å få til for den uerfarne. Du lærer om frø, jord, vanning og pleie, og sår dine første frø. Vi fokuserer på økologisk dyrking – mat bør være uten kunstgjødsel og uten kjemiske sprøytemidler.

Første kurs finner sted lørdag 9. april kl 11-14 på Holmlia Frivillighetssentral ved Hallagerbakken. Kurset er åpent for alle, uavhengig av om du bor på Holmlia eller er med i ‘Bærekraftige Liv’. Kurset koster 400,- og man melder seg på ved å velge kurs og dato på denne linken og velge seg kurset som er satt opp på Holmlia 9/4 og gjennomføre betaling i via nettsiden fra deltager.no.

Om det er interesse for det, vil vi vurdere å sette opp flere kurs, både flere nybegynnerkurs men gjerne også påbygningskurs, f.eks om dyrking i pallekarmer (dyrkingskasser).

DSC03616
Parsellhagen på Holmlia  – frodig og populær!