– Nye skandinaviske bøker om dyrking i byen

dyrk byen
I 2014 var Helene Gallis på researchbesøk til over 50 dyrkeprosjekter i hele Skandinavia. Resultatet ble boken «DYRK BYEN! Håndbok for urbane bønder» som kom ut våren 2015. Boken Du kan bl.a. lese om boka i denne fine anmeldelsen fra Ren Mat. 
Dyrk byen er en verktøykasse og  en inspirasjonsbok for deg som ønsker å skape grønne prosjekter der du bor.  Sammen med likesinnede entusiaster deler Helene Gallis raust av sine erfaringer med urban dyrking. De spenner vidt:  fra små kjøkkenhager med sosialt fokus til matauk, aktivisme og byutvikling.

Det er noe eget ved å nyte selvdyrkede grønnsaker. På kjøpet får du gleden ved å skape noe levende og bærekraftig sammen med familie, venner eller naboer. Ved å så et lite frø kan du skape store endringer!

Fra verktøykassa:
• Hvordan komme i gang med et dyrkeprosjekt
• Rene og økologiske bygrønnsaker
• Dyrking i pallekarmer og andre gjenbruksmaterialer
• Birøkting og hønsehold i byer og boligområder
• Fra matavfall til kompost og næringsrik jord

DSC_0249
I vår kommer det mange nye tilskudd til de skandinaviske bøkene om urbane dyrkeprosjekter, fire av dem er fra svensker og dansker som på forskjellige måter bidro i researchen til Dyrk Byen, eller som er portretterte i boka, de er:
  • TagTomat – Vejen til grønne fællesskaber i byen // Mads Boserup Lauritsen. Les mer her. (sender også til Norge og Sverige).
  • Dyrk din by – Fortællinger om urbane haver, mad og slow living // Signe Voltelen m.fl. Les mer her. 
  • Odla året om – Skörda grönsaker året om, utomhus eller inomhus // Lena Israelsson. Les mer her.
  • Urban odling – tak, terrass & balkong // Ulrika Flodin Furås m.fl. Les mer her. 
Nabolagshager vil gå til innkjøp av bøkene (Tagtomat-boken er vi så heldige at vi allerede har fått fatt i) og tilgjengeliggjøre de i biblioteket vårt så snart som mulig, så vi får lære av hverandres skandinaviske erfaringer og knytter tettere bånd på tvers av landegrensene.
 
Nabolagshager gratulerer forfatterne og gleder seg til å lese alle bøkene!