Det finnes over 7500 sorter tomater i verden, men ikke alle trives her i Norge. Kursholder Gunn Apeland er høgskoleutdannet agronom og har dyrket hundrevis av forskjellige tomatsorter i årevis, både på friland og i veksthus. På dette kurset deler hun fra sine erfaringer og hjelper deg å velge de rette sortene, så til rett tid og stelle plantene så du unngår sykdommer og utøy. Dette kurset passer for de som allerede er i gang med dyrking av tomater og vil lære mer.
Detaljert kursinnhold:
– Fakta om tomatplanter, ulike fasonger og utseende, og hva det betyr for deg.
– Hvordan velge ut den planten som passer hos meg? Klima, dyrkeforhold, smak, m.m.
– Hybrid kontra Heirloom. Hva avgjør hvilke frø som tilbys hos oss? Vi snakker litt om det med å krysse fram frø og selektere
– Hvordan skaffe frø. Diverse frøkilder. Det mest tilgjengelige er ikke alltid det beste.
– Så tomater. Hvilke forhold trenger spirende frø og småplanter. Lysforhold, næring, temperatur.
– Pottestørrelse. Røttene må ha plass for at planta skal vokse og bli bra. Vi ser på sammenheng mellom rot og topp. Prikling ved behov og oppotting. (Særlig viktig når man dyrker økologisk)
– Når planter vi ut, og hvordan? Hvor? Hvordan forberede voksestedet. Oppbinding og støtte av planter.
– Hvorfor økologisk dyrking av tomat? Hva tjener vi på det?
– Stell av planten, tilpasset de ulike sortene. Gjødsling gjennom sesongen. Litt om praktisk arbeid
– Viktige kriterier for å lykkes med utedyrking i Norge.
– Litt om drivhusdyrking av tomat. Hva må man være særlig OBS på.
– Sykdommer, skadedyr og mangelsykdommer på tomat. Hvilke problemer oppstår oftest?
– Frødyrking og høsting. Hva bør du tenke på om du produserer egne frø?
– Å avslutte sesongen rett. Hvordan forberede for neste år, fjerne potensielle smittekilder og gjøre ting enkelt.
Pris: 375,- (medlem) // 400,- (ikke-medlem). Meld deg på kurset her.
Komplett oversikt over kurs, se her.