– Internship hos Nabolagshager

internship utlysning headerInternship innen kommunikasjon, design og administrasjon for deg som vil gjøre Oslo litt grønnere!

Nabolagshager søker student eller annen kreativ entusiast til å bistå i en viktig lanserings- og organisasjonsutviklingsfase.

Nabolagshager er et urbant senter for dyrking, byøkologisk innovasjon og grønt nærmiljøengasjement. Vi leverer kurs og kompetanse til erfarne og uerfarne bybønder.

Vi skaper også frodige felles kjøkkenhager og grønne byrom basert på spesielt utvalgte økoplanter og materialer, med selvvannende patent, og et fokus på å skape sosiale møteplasser, mens du nyter magien som foregår når frø møter jord og etterhvert blir til mat.

Nabolagshagers kjøkkenhage- og byromsprosjekter retter seg mot borettslag, eiendomsutviklere, bedrifter og kommunale aktører og skaper unike grønne møteplasser, «der ingen skulle tro at noe kunne gro».

Gjennom alle våre tjenester og produkter har vi fokus på miljø, gjenbruk, økologi og smarte kretsløpsløsninger. Vi kjenner også utfordringene ved å vedlikeholde felles dyrkeprosjekter og leverer derfor plantekasser som i størst mulig grad er vedlikeholdsfrie og selvvannende.

Lær mer om Nabolagshager på www.nabolagshager.no , påwww.facebook.com/nabolagshager eller via instagram på @nabolagshager

ARBEIDSOPPGAVER
Vi ønsker å knytte til oss en praktikant for våren og forsommeren 2016. Stillingen er ulønnet men vil gi deg verdifull arbeiderfaring, gode referanser og nettverk. På sikt, etter avsluttet internship, kan det være aktuelt å gi rett kandidat en fast og lønnet deltidsstilling.

KOMMUNIKASJON OG DESIGN
– Sosiale medier: Bygge synlighet på nett og i sosiale medier, primært instagram og facebook. Utvikle visuelle kampanjer som sprer engasjement (f.eks instabarium).
– Design: erfaring med digitale tegne/designverktøy, evne til å omsette ideer og inspirasjon til konkrete produkt- og tjenestevisualiseringer.
– Blogg/nettside: Viktig med erfaring i bruk av bloggverktøy som wordpress, gjerne også funksjoner som eventbrite og tilsvarende også.
– Positivt om man har erfaring med grunnleggende videoredigering i instagram og til youtube.
– Stort kreativt spillerom innenfor definerte rammer.

ADMINISTRASJON
– Utvikle og vedlikeholde medlemsdatabase og bibliotek.
– Bidra til å organisere og gjennomføre større og mindre arrangementer; dokumentarfilmvisninger og kurs. Deriblant ta imot kursdeltakere.
– Bistå med andre forefallende administrative oppgaver.

PERSONLIGE OG PRAKTISKE EGENSKAPER
– Ambisjoner om å gjøre byen grønnere og å spre entusiasme for dyrking, grønne nærmiljøløsninger og multikulturelle møteplasser.
– Ekte entusiasme, pålitelighet, kreativitet og løsningsorientert.
– Ikke redd for å ta i et tak, grave i jorda eller slå i en spiker. (Positiv innstilling er viktigere enn å ha konkret hands-on erfaring).
– Det er ikke påkrevd å ha erfaring innen urbane dyrkeprosjekter men du må være inneforstått med at vi jobber for en miljøvennlig hverdag, økologisk dyrking og kretsløpssmarte løsninger.
– Viktig med god kunnskap i bruk av Office-pakken, sosiale medier og digitale designverktøy.
– Evne til å arbeide selvstendig og til å ta initiativ og løse situasjoner «før de skjer».
– Gode data- og designkunnskaper er viktige krav, men akademisk erfaring erstattes gjerne med praktisk livserfaring og stå-på-vilje om rett kandidat dukker opp.
– Nabolagshager er opptatt av like muligheter i arbeidslivet og oppfordrer kandidater med minoritetsbakgrunn å søke.  Hull i CV’n er ingen hindring.
– Det er ønskelig med en kandidat som er minimum 20 år gammel.

ARBEIDSPERIODE OG PRAKTISK INFORMASJON.
– Tidsperiode: 1. mars til 15. juni 2016. Mulighet for videreføring av praksisplassen og/eller deltidsansettelse på sikt for rett kandidat.
– Arbeidstid: ca 5-10t pr uke, hovedsakelig på ettermiddags-/kveldstid med noen unntak i helg, som avtales god tid i forveien. Arbeidstid kan til dels tilpasses den enkelte kandidaten samt skoleåret/eksamener.
– Nabolagshagers lokaler ligger sentralt på Grønland. De fleste arrangementer foregår på huset men noen gjennomføres også eksternt sentralt i Oslo. Adresse: Nabolagshager, Schweigaards gate 34F, 0191 Oslo.
– Internshipet er ulønnet. Du får delta gratis på alle våre kurs og aktiviteter i praksisperioden.

HVORDAN SØKE
– Skriv en søknad som beskriver deg, ditt engasjement for temaet og erfaring med de forskjellige arbeidsoppgavene som skisseres. Legg ved oppdatert CV.
– Inkludér gjerne linker til eksempler på store og små aktiviteter du har bidratt på, design du har gjort eller relaterte kampanjer du har jobbet med, deriblant skole- og studieoppgaver om du mener de er relevante.
– Send gjerne linker til egen blogg eller profil på sosiale medier (instagram osv) om du mener de kan vise fram egenskapene dine.
– Er du bare nesten den perfekte kandidaten men er veldig motivert? Send en søknad allikevel.

Søknad sendes til helene@nabolagshager.no senest 15. februar 2016. Ved spørsmål til stillingen, send e-post til samme adresse.

Aktuelle kandidater blir fortløpende innkalt til samtaler, og avgjørelse tas senest 25/2. Om du ikke har hørt fra oss til da, har praksisplassen gått til en annen.

Hjelp oss gjerne med å spre dette, enten via denne linken eller med facebook-eventen https://www.facebook.com/events/1720517724860796/.