– Studietur til København

Det kan kanskje kalles en tradisjon allerede, med tur til København for andre år på rad. Denne gangen var det ikke med proff fotograf og med mål om å intervjue flest mulig, slik høsten 2014 var.  Nå er boken DYRK BYEN skrevet men nysgjerrigheten er stor for om prosjektene fra i fjor imponerer like mye i år. Noen oppdateringer:

WP_20150917_16_16_59_Pro

På ØsterGRO holdes det stadig omvisninger, og restauranten på taket, Stedsans Clean Simple Local har blitt en av byens mest populære spisesteder, hvor et visstnok er vanskeligere å få plass enn på selveste NOMA.

WP_20150918_012

TagTomat har fått nytt hovedkvarter i Husumgade, samme gate hvor grunnleggeren Mads Boserup Lauritsen bor. Dette blir et kontor og showroom, mens kasseproduksjonen fortsetter på sin vante lokasjon.

WP_20150915_19_03_56_Pro

Anarkistenes protesthage i Jagtvej 69 ser ut til å ha mistet piffen, det var lite som antydet at det var lagt ned like mange dugnadstimer i år som i fjor. Kanskje blir det bedre organisert neste år?

WP_20150917_15_06_04_Pro

Temaet tilgang på frø, og retten til å bytte frø, er høyst aktuell i Danmark etter at de tidligere i år har opplevd en innstramming i reglementet for frøbytte. Vi er glade for å være i kontakt med Frøsamlerne i Danmark og håper å sammen sette Frie Frø på agendaen i 2016.

WP_20150916_008

Miljøpunkt Amager, som drives av lokalutvalgene i bydelene Amager Vest og Amager Øst, fortsetter sitt gode arbeide med å inspirere innbyggerne i bydelen sin til å engasjere seg i urban matproduksjon. Nå har de etablert en mobil hønsegård som brukes i prosjekter i hønseprosjekter i kommunale bygårder, som har vist seg å være en stor suksess.